torstai 22. marraskuuta 2012

Kasvismössö 1


Eilen suoraan töiden jälkeen kauppaan. Lueskelin aikaisemmin mitä kasviksia/hedelmiä/marjoja saa/pitää käyttää. Apuna käytin mm. Calcifer's kennelin sivuja ja joitain muita mitä en nyt tähän hätään muistanutkaan... Mistään en kuitenkaan löytänyt pienen satsin (noin 0,5kg - 1kg) kasvismössö-ohjetta, niin soveltelin vähän itse. Ensi kerralla käytän enemmän salaattia ja kurkkua. Yhteen pakastuspussiin pistettiin ~50g. Iltaruokaan saatiin jo pakastettu+sulatettu kasvismössö sekoitettua. Tästä satsista pitäisi riittää meille noin pariksi viikoksi. Lohiöljy meillä on myös näiden lisäksi, sitä on tarkoitus pistää ihan pakastamattomana ruoan+kasvisten sekaan.


Voi kun jaksaisi omaankin ruokailuun panostaa yhtä paljon :D Vilin läjät on nyt ollu huomattavasti pienempiä, tänään aamulla osittain vähän löysähkö, johtunee tuosta kasvismixistä, mutta muuten kiinteä ja hyvä.

Hyvin maistuu. Ollaan kuulemma liian hitaita ruoan valmistuksessa, ei jaksaisi millään odottaa, sitten kun kuppi on maassa niin pitäisi vielä totellakkin ja joku typerä temppu tehdä!

 

Ennen iltaruokaa oltiin Vilin kanssa morjestamassa Piaa ja Sakua Haltialan suunnalla. Mentiin noin 4km lenkki siellä teillä ja poluilla jossa koirat sai kirmata suurimman osan ajasta vapaana. Lähdettiin matkaan tosta Tuuskin läheisyydestä ja käännyttiin tuolla Kellarinmäen kohdalla takaisin päin, jotta koirat saa mennä paluumatkankin vapaana.


Tänään olisi Vappu Alatalon luento psyykkisestä valmistautumisesta Vantaalla. Minulta meni ilmoittautuminen ihan ohi, koska oltiin silloin ulkomailla. Laitoin äsken viestiä, voiko sinne vielä ilmoittautua.. Vastausta odotellessa! Jos ei päästä, niin mennään illasta treenaamaan aksaa PITKÄSTÄ AIKAA, koska meillä olisi treenit samaan aikaan kuin luento on. Valkut on kuuntelemassa luennolla, ja luulen että treenikaverit myöskin.

4 kommenttia:

  1. Jaksaisipa väsäillä itsekin ruokaa koirille, mutta laiska kun olen, niin meillä kaikki raakaruoka syödään valmiista paketeista (musch & maukas). Hyvä, kun jaksaa itsensä ruokkia viikonloppuisin. :) Pitäisi kyllä yrittää ryhdistäytyä. Ja saada lisää pakastintilaa.

    VastaaPoista
  2. Meillä menee Bealle noita mixejä silleen vähän mitä sattuu pakkasesta käteen osumaan. Ne on kaikki pakastimessa sekasin, niin siks ei aina tiiä mikä sieltä käteen osuu. Jos päivän arvonnasta saadaan joku muu kuin Kanakasvis-mix niin sitten tulee jälkkäriksi ihan yhtä satunnaisesti valittu luu. Kanakasviksessa on jo itsessään niin paljon luuta, että lisäluusta Bean maha menee kovalle.

    Birre on nyt eliminaatiodieetillä pelkällä hevosen jauhelihalla ja kasviksilla niin sen ateriat on joko heppa+kasvikset tai heppa+luu.

    VastaaPoista
  3. Tuskin nyt tulet tuota pinaattia ihan älyttömiä määriä tarjoilemaan mutta mainitsen kuitenkin että pinaatin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia.

    VastaaPoista
  4. En oo kyllä pitkään aikaan ollut mistään näin varma, kuin tästä, et tää on tosi hyvä juttu! Täytyy nyt alkuun tehdä paljon mössöjä valmiiksi, jos tää into vaikka jossain vaiheessa laantuu ;)

    Vilillä on toistaiseksi maha reagoinut paremmin kuin mitä epäiltiin! Toivottavasti jatkuu samaan malliin myös sitten jossain vaiheessa kun ruvetaan vähän monipuolistamaan ruokavaliota ja lisäämään enemmän luuta joukkoon :)

    Ja Maaret, kiitos taas vinkistä, tietää mitä laittaa ensi kerralla vähän vähemmän joukkoon! Nyt ajateltiin antaa tota mössöä varmaan suunnilleen joka toinen ilta ruoan seassa... :)

    VastaaPoista